Jegyvásárlás

Program


Látványtér – 15 év

Látványtér – 15 év

A Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának (MALÁT) kiállítása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 6. szerda, 19:00

Az első Látványtér kiállítást 2010-ben az elmúlt két év produkcióiból válogatva rendezték meg, felismerve a hiányt, hogy bár munkájuk nélkül nem jönnének létre az előadások, nem születne meg a színpadon az a bizonyos „varázslat”, a nagyközönség előtt nevük és munkájuk mégis leginkább ismeretlen. A 2010 óta évente megrendezett összegző tárlatok sokat tettek és tesznek a szakma láthatóságért, elismertségéért. A Színházi Olimpia keretében megvalósuló kiállítás szervezői nyílt felhívással a teljes szakmát megszólították: a jelentkező tervezők maguk választják ki legkedvesebb produkcióikat az elmúlt 15 évből. A kiállítótérbe nem csak tablók kerülnek, de eredeti tervek, díszletelemek, makettek, bútorok, bábok és jelmezek, reprezentatív áttekintést nyújtva a magyarországi szcénáról. A nagyközönség számára egyedülálló alkalom és igazi, elmélyülésre alkalmat adó kulisszák mögötti élmény testközelből, „szemmagaságban” találkozni ezekkel a munkákkal, reflektorfény helyett nappali fényben, az illúzió helyett az illúziókeltés mesterségbeli tudását csodálva. A színház összetett művészeti ág, sok alkotó közös, összehangolt munkája egy-egy előadás színpadra állítása. Ez a kiállítás ebbe az alkotófolyamatba avatja be az érdeklődőket.

Kiállítók névsora:

Árvai György, Balla Ildikó, Berzsenyi Krisztina, Bozóki Mara, Bujdosó Nóra, Cziegler Balázs, Dévényi Rita, Erkel László Kentaur, Füzér Anni, Hoffer Károly, Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Horváth Kata, Ignjatović Krisztina, Jeremias Bianca Imelda, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Kiss Borka, Molnár Zsuzsa, Nagy Fruzsina, Németh Anikó, Orosz Klaudia, Palya Gábor, Rákay Tamás, Rátkai Erzsébet, Rózsa István, Székely László, Szendrényi Éva, Szlávik István, Szűcs Edit, Tihanyi Ildi, Tordai Hajnal, Tóth Kázmér, Varjas Zsófi, Varsányi Anna, Virág Vivien, Zeke Edit.

A kiállítás kurátora: Balla Ildikó

A kiállítás helyszíne: Vigadó Galéria V. és VI. emeleti kiállítótermek

Szervező: Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága (MALÁT) 

***

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy 2023. február 11-től a Pesti Vigadó kiállításai szerdától vasárnapig, 10 és 17 óra között tekinthetőek meg.

 

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!