Program


Csoportos idegenvezetés - Valentin nap a Pesti Vigadóban

Csoportos idegenvezetés - Valentin nap a Pesti Vigadóban

Romantikus este a magyar romantikus építészet remekében: az épülettörténeti sétán lehetőség nyílik bebarangolni a Pesti Vigadó lenyűgöző tereit.

Valentin napi épületséta

TÖLTSE A PESTI VIGADÓBAN AZ ÉV EGYIK LEGROMANTIKUSABB ESTJÉT!

A Pesti Vigadóról:

Budapest belvárosában a Duna-parton található műemlék, turisztikai látványosság és összművészeti rendezvényközpont. Helyén 1849-ig a budai várostromig az osztrákok által a várból leágyúzott Redoute állt, hasonló funkciókkal. Az új Vigadó épületet 1865-ben adták át.

A keleti elemekkel elegyített romantikus épület nagy feltűnést keltett, s csakhamar az akkori főváros egyik legfontosabb kulturális, művelődési intézményévé vált

A 150 éves épület falai közt megfordult az ifjabb Johann Strauss csakúgy, mint Mascagni, Dvořak, Debussy vagy Artur Rubinstein, de itt adta első önálló koncertjét Dohnányi Ernő, 1905-ben Bartók Béla, 1932-ben pedig itt debütált Fischer Annie. Richard Strauss is többször vezényelt a pulpituson állva,  Prokofjev pedig zongoraművészként szerepelt.

Ajánló


Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2020. február 21. és 23 között a látogatók FÉLÁRON…

Schumann: II. szimfónia Mozart: c-moll mise Csereklyei Andrea - szoprán Balga Gabriella -…

Mendelssohn: Hebridák-nyitány Mendelssohn: e-moll hegedűverseny Schubert: B-dúr polonéz Schubert: VIII. (befejezetlen) szimfónia Hegedűn…