Jegyvásárlás

Program


Három Folyó Ifjúsági Zenekar, Pittsburgh (USA)

Három Folyó Ifjúsági Zenekar, Pittsburgh (USA)

Vezetőjük, John Wilcox, amerikai karmester számára ez a koncertkörút lesz a zenekar élén el-töltött több mint 2 évtizedes zenei munkásságának a megkoronázása, s egyben befejezése is.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 21. csütörtök, 19:30

Dvorak: Karneváli nyitány

Bartók: I. zenekari szvit (2. és 3. tétel)

Enesco: I. román rapszódia

szünet

Dvorak: 8. szimfónia

Az amerikai Pennsylvania államban található Pittsburgh három folyó találkozására épült, innen a zenekar elnevezése.  Az „acélváros” az USA 20. legnagyobb települése, lakossága elővárosaival együtt ma meghaladja a 2,6 millió főt. A Pittsburghi Szimfonikus Zenekar egy-kori két lelkes tagja, Phyllis Susen és Bernard Z. Goldberg alapította a Három Folyó Ifjúsági Zenekart 1974-ben, 13-18 éves középiskolás diákok zenei együtteseként.

Az alapítás óta eltelt 44 évben a zenekar folyamatosan és látványosan fejlődött, más helyi formációkkal való összeolvadások révén mára a zeneszerető és zeneértő generációk egész sorát nevelte ki. A Pittsburghi Szimfonikus Zenekarral való szoros együttműködésnek köszön- hetően a fiatal zenészek a szakma legnagyobbjainak irányítása alatt dolgozhatnak.

A 2018-ban első nemzetközi hangversenykörútjára vállalkozó zenekar tagjait fogadják olyan szeretettel, mint amilyen lelkesedéssel és kemény munkával készültek ők is Prágát, Bécset és Budapestet magába foglaló európai bemutatkozásukra.

Vezetőjük, John Wilcox olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Antal Doráti, vagy Mstislav Rosztropovits, a neves amerikai karmester számára ez a koncertkörút lesz a zenekar élén el-töltött több mint 2 évtizedes zenei munkásságának a megkoronázása, s egyben befejezése is.

Ajánló


PROGRAMVÁLTOZÁS! Műsorváltozás miatt a Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek című előadás helyett, Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadalma…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!